Cele mai multe gradaţii de merit vor ajunge la învăţători şi educatoare

Daniel Botezatu, inspector general adjunct al ISJ
Daniel Botezatu, inspector general adjunct al ISJ

În acest an şcolar se vor acorda în jur de 180 de gradaţii de merit, pentru un număr de 23 de specialităţi (educatoare, învăţători, limba română, limbi moderne, matematică, fizică, biologie, chimie, ştiinţe socio-umane, istorie, geografie, informatică, discipline tehnice, educaţie fizică, învăţământ sportive integrat şi suplimentar, religie, educaţie muzicală, educaţie muzicală specializată, educaţie plastică, activităţi educative, palat/club al copiilor, învăţământ special, funcţii de conducere/directori). Cele mai multe gradaţii se vor acorda la specialităţile învăţători (unde există un total de 1101 posturi la nivel de judeţ), educatoare (766 posturi), matematică (360 posturi), limbi moderne (456 posturi), limba română (397 posturi).

Alocarea numărului de gradaţii de merit, pe fiecare specialitate în parte, a fost aprobată în consiliul de administraţie al ISJ. La nivelul fiecărei specialităţi se vor întruni consiliile consultative care, alături de inspectorul şcolar de specialitate, vor analiza dosarele candidaţilor şi vor stabili punctajele conform grilelor de evaluare stabilite în cadrul comisiei paritare ISJ/sindicate. Ca element de noutate, faţă de anii anteriori, a fost stabilită o grilă unică pentru toţi profesorii. Grile aparte de evaluare, adaptate specificului specialităţii respective, vor avea cadrele didactice de la învăţământul preprimar, învăţământul primar, maiştrii instructori, cadrele didactice din învăţământul vocaţional, din cluburile sportive şcolare, palatele şi cluburile copiilor, activităţile educative, învăţământul special şi personalul didactic de conducere din unităţile de învăţământ (director, director adjunct).

Preşedintele comisiei judeţene de evaluare a dosarelor este inspectorul şcolar general adjunct Daniel Botezatu. Din comisie mai fac parte consilierul juridic al  instituţiei, precum şi inspectorii şcolari de specialitate, cu excepţia a şapte dintre ei, incompatibili prin faptul că îşi depun, la rândul lor, dosare pentru acordarea gradaţiei de merit.

Conform celor solicitate de către Daniel Botezatu, dosarele se depun în şcoli şi sunt apreciate în cadrul consiliilor profesorale până vineri, 6 aprilie, urmând ca între 9-11 aprilie să fie depuse la registratura ISJ Botoşani. Directorii unităţilor de învăţământ au fost atenţionaţi să aducă la ISJ toate dosarele din şcoală odată. Nu vor fi primite dosare aduse individual de către candidaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *