O firmă din Botoşani blochează conturile AJOFM

AJOFM Botosani
Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca Botosani

O societate comercială din Botoşani a blocat conturile Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), în cadrul unui proces de executare silită declanşat în baza unei hotărâri judecătoreşti. Firma are de recuperat de la instituţia statului o sumă de peste 140.000 de lei, reprezentând facturi neachitate din perioada 2008-2009.

Este vorba de societatea comercială Ascon, cea care a reabilitat sediul actual al AJOFM, de pe strada Col. Tomoroveanu, care a fost căminul de nefamilişti al societăţii Forma.

La sfârşitul lucrărilor, Ascon mai avea de recuperat peste 80.000 de lei, însă AJOFM nu a achitat suma. Lucrarea a fost terminată cu un credit bancar contractat de firmă, astfel încât directorul economic al Ascon, Constantin Zaharia, a cerut instanţei ca AJOFM să plătească şi penalităţile de întârziere şi dobânda bancară. Astfel, suma a ajuns la 140.000 de lei.

Pentru recuperarea banilor, Ascon a apelat la un executor judecătoresc, care a blocat conturile instituţiei.

  „Avem o hotărâre irevocabilă şi definitivă prin care ei trebuie să îmi plătească 140.000 de lei reprezentând lucrări de consolidare şi penalităţi aferente, pentru că această lucrare am făcut-o în termen. Am avut un contract şi, în mare parte, această lucrare am finanţat-o din surse proprii. Am contracat credit de la BRD. În final, dacă nu mi-au plătit banii, au trebuit să plătească şi penalităţile aferente„, a spus Zaharia.

Reprezentanţii AJOFM susţin că nu au de unde plăti aceşti bani şi că, în plus, Ascon, nu merită această sumă.

Eu nu îi dau nimic deocamdată„, a spus directorul AJOFM, Sorin Şologon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *