Locuinţele din Centrul Vechi, transformate în locuinţe de serviciu

centrul vechiLocuintele sociale din Centrul Vechi vor fi transformate in locuinte de serviciu pentru angajatii institutiilor din subordinea Consiliului Local. Anuntul a fost facut de primarul Catalin Flutur, care a declarat ca exista un proiect de hotarare promovat de consilierii locali ai PDL, care vizeaza repartizarea locuintelor sociale reabilitate in Centrul vechi catre angajatii Primăriei, ai celor doua teatre din subordinea Consiliului Local, respectiv Teatrul „Mihai Eminescu” şi Teatrul Vasilache, Filarmonica Botosani si directiile din subordinea CL. Primarul a precizat ca acest proiect este supus spre dezbatere publica, dupa care va intra pe ordinea de zi a CL spre aprobare.

In cele 18 cladiri reabilitate sunt 33 de locuinte. Fostii chiriasi vor ramane in locuintele care le-au fost deja alocate, iar alţii vor fi mutati in locuintele din cartierul Cismea.

Propunerea domnilor consilieri PDL este aceea că, aceste locuinţe din Centrul vechi , realizate prin reabilitarea Centrului istoric, să aibă destinaţia de centru istoric. Lista locuinţelor de serviciu care intră sub incidenţa este prezentat într-o anexă şi, de asemenea, există un regulament de atribuire a locuinţelor de serviciu. Regulamentul de atribuire este bazat în mare parte pe acele criterii, care au stat şi la baza întocmirii listelor ANL, dar am avut la bază şi un regulament al Ministerului Justiţiei, pentru atribuirea locuinţelor lor de serviciu. Locuinţa de serviciu o oferim unui specialist, nu spre cumpărare, ci spre folosinţă, până îşi vor putea achiziţiona o altă locuinţă „, a spus Flutur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *