Preotul din Buhăceni, dat afară din biserică

preot Buhaceni, Ovidiu Ivasuc
Preotul din Buhaceni, Ovidiu Ivasuc. Foto: Adevarul

Preotul din satul Buhăceni- Truşeşti a fost dat afară din biserica în care slujea, în urma acuzaţiilor la adresa sa. Cosmin Ivasuc va trebui să părăsească, de la 1 aprilie, lăcaşul de cultă, după ce enoriaşii au spus despre el că ar fi avut relaţii sexuale cu minore şi ar fi consuma foarte mult alcool.

În urma unei anchete administrative, Protopopiatul Botoşani a decis mutarea acestuia la biserica din satul Stroieşti- comuna Lunca, unde slujeşte tatăl său. Totodată, preotului i-a fost interzis dreptul de a oficia slujbele importante din biserică.

I s-a acordat a doua şansă, să mai facă unele slujiri în parohia Stroieşti, unde este preot tatăl său. Practic, i s-a luat dreptul să slujească ce e mai important în preoţie. Nu poate să slujească Sfânta Liturghie, nu poate să slujească niciuna din Sfintele Taine, cum ar fi botezul, cununia”, a declarat protopopul Lucian Leonte.

El a fost numit preot la Stroieşti pe perioadă determinată. Dacă în următorul an preotul mai cade în păcat, acestuia îi va fi desfăcut contractul de muncă. Dacă comportamentul se va îmbunătăţi, el va putea să îşi prelungească contractul pentru încă un an.

La Buhăceni slujbele vor fi oficiate, până la Paşte, de preoţi din Botoşani, care vor merge acolo prin rotaţie, iar apoi, până la desemnarea unui titular, va fi numit un suplinitor.

Deja au fost depuse trei candidaturi de preot definitiv pentru acest post.

Slujitor al Domnului acuzat de beţii şi sex cu minore

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *