Consilierii locali ai PSD vor scutirea de la plata impozitului pe clădiri a săracilor, respectiv reducerea cu 50% a impozitului pentru persoane cu venituri mici

Ovidiu Portariuc
Ovidiu Portariuc

Consilierii locali ai PSD au iniţiat un proiect de hotărâre privind scutirea de la plata impozitului pe clădiri şi terenuri a persoanelor fizice care beneficiază de ajutor social în procent de 100% şi reducerea cu 50% a impozitului pe clădiri şi terenuri pentru persoane care au venituri lunare pe mebru de familie mai mici decât salariul minim brut pe ţară.

Consilierul local al PSD, Ovidiu Portariuc, a declarat că proiectul de hotărâre a fost deja depus la Consiliul Local şi crede că acesta reprezintă un exerciţiu de normalitate.

Cred că este un proiect care respectă un principiu: cel al solidarităţii sociale. Cred că banii Botoşaniului trebuie să ajungă la oameni, nu doar la firmele PDL şi ale lui Flutur. Avem rectificări de buget, care se fac permanent pentru a onora noi şi noi contracte pentru aceste firme. În ultimele luni suntem anunţaţi că se fac rectificări de buget, că sunt încasări bune la buget. Asta înseamnă că există disponibilitatea pentru a ne gândi şi la acest principiu al solidarităţii şi pentru semenii noştri mai puţin avantajaţi„, a spus Portariuc.

Acesta susţine că în evidenţele Primăriei Botoşani sunt aproximativ 300 de persoane, beneficiare ale ajutorului social, şi că acest proiect va putea fi suportat cu uşurinţă cu bani din bugetul local.

Proiectul de hotarâre va intra în dezbatere publică şi va fi supus aprobării cel mai probabil în şedinţa de CL din luna aprilie.

One thought on “Consilierii locali ai PSD vor scutirea de la plata impozitului pe clădiri a săracilor, respectiv reducerea cu 50% a impozitului pentru persoane cu venituri mici

  1. Felicitari Domnului Portariuc!!! In sfarsit Botosaniul chiar are „Un cetatean in slujba cetatenilor”! in iunie schimbare se va face la Botosani si botosanenii vor avea un primar al lor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *