„Fii schimbarea pe care o vrei”, manifestare organizată în cadrul Zilelor Învaţământului Botoşănean

Fii Schimbarea pe care o vrei 2Marți, 27 martie, în  Amfiteatrul Colegiului Național ”A.T. Laurian” s-a desfășurat activitatea cu titlul ,,Fii schimbarea pe care o vrei!” ,  inclusă în programul Zilelor Învăţământului Botoşănean ediția a III-a.

Gala a fost organizată de Consiliul Județean al Elevilor Botoșani in parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, reprezentat de inspector de specialitate pe educație permanentă și mentorat, profesor Alexandra Hrincescu.

 Evenimentul a fost de natură socio-culturală. În cadrul acestuia s-a discutat atât despre implicațiile pe care le-au avut personalitățile botoșănene din diferite epoci asupra societății din acea vreme, cât și despre  realitatea prezentă și schimbarea pe care o pot determina tinerii prin implicarea și participarea lor activă la identificarea și rezolvarea problemelor comunităţii. Aceste aspecte au fost atinse pe parcursul acitivităţii, însă tema sobră și de mare importanță a fost prezentată în consonanță cu artă, gala devenind un eveniment al cuvântului, culorii, muzicii. 

Invitații prezenți au fost Cătălin Flutur, primarul Municipiului Botoșani. Momentele artistice au fost susținute de către elevi și profesori ai Liceului de Arte “Ştefan Luchian”: Laura Leonte, Șerban Mihai, Ionuț Ilisei, Dan Bichiş, prof. Mihalenco Prisacariu Marina.

Întreaga activitate a fost dinamică, interactivă, un dialog între generații. Activitatea a avut ca scop starnirea dorintei tinerilor pentru a-i motiva să se implice și să schimbe ceea ce văd ei greșit în societatea zilelor noastre. Cultura a fost deasemenea o temă importantă în activitatea noastră, a fost o provocare să găsim metodele cele mai inovatoare pentru a-i atrage pe tineri, se precizează într-un comunicat al Consiliului Judetean al Elevilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *