Cadre didactice din Italia, în vizită la Botoşani

inspectoratul scolar BotosaniInspectoratul Şcolar Judeţean găzduieşte, în această săptămână, un proiect Comenius Regio, realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene. În perioada 26-31 martie, se derulează a patra reuniune de proiect la Botoşani. Au mai avut loc o reuniune de proiect în România (9-14 noiembrie 2010) şi două reuniuni de proiect în Italia. Partenerii acestui proiect mai sunt Şcoala 11 Botoşani şi Biblioteca Judeţeana.

Prin acest proiect se doreşte îmbunătăţirea abilităţilor de comunicare în limba română şi italiană a elevilor. dar şi în limba engleză, limba proiectului, îmbunătăţirea abilităţilor sociale, creşterea abilităţilor TIC, îmbunătăţirea cunoştinţelor generale despre regiunea şi ţara parteneră şi valorile sale culturale.

La nivelul cadrelor didactice, se doreşte îmbunătăţirea abilităţilor pedagogice, promovarea metodelor active de predare a limbilor materne.

Ne bucurăm să vă avem alături de noi, aici, la Botoşani, cu atât mai mult cu cât proveniţi dintr-o ţară pe care noi, românii, o considerăm sora mai mare. Este vorba de Italia. În urmă cu două săptămâni, am avut vizitatori dintr-o altă ţară latină. Este vorba de Franţa. Asta nu înseamnă că nu sunt bineveniţi la noi reprezentaţi din toate ţările lumii„, a spus în deschiderea reuniunii Daniel Botezatu, inspector general adjunct al IŞJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *