Angajaţi ai UM 01189 condamnaţi la închisoare cu suspendare

Tribunalul BotosaniDoi angajati ai UM 01189 au fost condamnati de magistratii Tribunalului Botosani la cate doi ani si sase luni de inchisoare cu suspendare dupa ce au fost judecati pentru fals material in inscrisuri oficiale, fals intelectual in forma continuata, complicitate la inselaciune si uz de fals. Anchetatorii au stabilit ca Daniel Balan, cu functia de casier, si plutonierul major Dragos Mihai Talpalaru in perioada 2006-2007 au eliberat in fals 14 adeverinte de salariat, pe numele unor botosaneni care nu erau angajati ai institutiei. Pentru fiecare adeverinta erau incasate de la cateva sute la cateva mii de euro. Astfel acestia au putut sa contracteze credite, neregulile iesind la iveala cand acestia au inregistrat restante. Judecati cei doi au fost condamnati la cate doi ani si jumatate de inchisoare, insa cu suspendare.

Aplica inculpatului BD pedeapsa cea mai grea de 2 ani si 6 luni inchisoare (…) Aplica inculpatului TMD pedeapsa cea mai grea de 2 ani si 6 luni inchisoare (…). In temeiul art.861 Cod penal si art.71 alin.5 Cod penal, dispune suspendarea sub supraveghere a executarii pedepselor principale, cat si a celor accesorii, aplicate inculpatilor, pe cate o perioada de 4 ani si 6 luni, conform art.862 Cod penal”, se arata in sentinta magistratilor Tribunalului Botosani.

In plus instanta a dispus si anularea tuturor adeverintelor de salariu false. De asemenea, cei doi trebuie sa plateasca unitatii bancare inselate toate sumele restante acordate cu titlu de credit, plus toate dobanzile si comisioanele calculate pana la plata efectiva a sumelor, valoarea acestora ridicandu-se la 100.000 de euro si 70.000 de lei.

Sursa: Evenimentul de Botosani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *