Inspectoratul Şcolar va trebui să suplimenteze clasele pregătitoare la trei şcoli din Botoşani, urmare a solicitărilor numeroase

Scoala 7 BotosaniReprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) vor trebui să suplimenteze numărul de clase pregătitoare la unele şcoli din municipiu, după ce s-a constatat că numărul elevilor înscrişi îl depăşeşte pe cel preconizat. Daniel Botezatu, inspector general adjunct al IŞJ, a declarat că există însă şi unităţi de învăţământ care nu au reuşit să-şi facă clasele şi că acestea riscă ca pe viitor să se autodesfiinţeze.

La şcolile 11, 7 şi 8 din Botoşani au fost înregistrate cele mai multe solicitări de înscriere în clasele pregătitoare, iar în cazul acestora reprezentanţii IŞJ urmează să ia o decizie.

Aşteptăm precizări de la minister cu privire la dotarea cu mobilier pentru clasele pregătitoare. Aşteptăm un grafic de formare a învăţătorilor şi educatorilor care vor preda la aceste clase. La nivel de municipiu Botoşani, dar şi de judeţ, avem situaţii în care s-a depăşit numărul de clase prognozat a se forma. Membrii comisiei vor discuta şi vor adopta măsuri în consecinţă. Probabil că se vor aproba clasele suplimentare, dacă permit condiţiile, înnsă urmează să se vadă şi cum anume se va proceda cu necesarul de cadre didactice care să predea„, a spus Botezatu.

Reprezentanţii IŞJ spun că cel mai probabil unităţile de învăţământ care nu şi-au făcut planul la clasa pregătitoare şi clasa I, adică nu s-au dovedit a fi atractive pentru elevi şi părinţi, vor dispărea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *