Câteva zeci de cadre didactice s-au retras din cursa pentru o funcţie în învăţământ

Daniel Botezatu, inspector general adjunct al ISJ
Daniel Botezatu, inspector general adjunct al ISJ

Numărul cadrelor didactice care doresc să facă parte din Corpul Experţilor în Management Educaţional s-a împuţinat. Dacă îniţial s-au înscris online 393 de cadre didactice din Botoşani, numărul dosarelor care vor fi evaluate va fi mai mic. Este vorba de 25 de dosare depuse de inspectorii şcolari, care vor fi evaluate la nivelul Ministerului Educaţiei şi alte 325 de dosare ce vor fi evaluate la nivelul Inspectoratului Şcolar.  

Sunt sigur că şi din aceste dosare nu toate vor îndeplini condiţiile de eligibilitate, după cum vor fi şi dosare respinse pentru că nu se va realiza numărul de mimim 70 de puncte. Bănuiesc că în jurul la 250 de dosare vor fi validate„, a spus Daniel Botezatu, inspector general adjunct în cadrul IŞJ.

Perioada de evaluare a dosarelor se va încheia pe 5 aprilie, iar pe 6 aprilie se va publica numele celor declaraţi admişi. Pe lângă inspectorii şcolari, mai vor să fie experţi în educaţie directori de şcoli, un inspector din cadrul Ministerului Educaţiei, respectiv Mina Rusu, dar şi deputatul Cătălin Buhăianu. Dosarele celor doi vor fi evaluate la nivelul IŞJ, de o comisie condusă de inspectorul general adjunct Horia Negrescu. Conditia pentru a accede la acest corp national al expertilor este de a obtine minim 70 de punte din maximum de o suta. Includerea lor în  Corpul Experţilor în Management Educaţional le va permite să fie directori, directori adjuncţi sau inspectori şcolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *