Consiliu Local vrea să scoată la vânzare un pachet de acţiuni de la Eltrans

tramvai Eltrans

Consiliul Local vrea să vândă o parte din acţiunile pe care le deţine la Eltrans către o societate privată. Marţi, s-au întâlnit la Primăria Botoşani, conducerea Eltrans, reprezentanţi ai municipalităţii, consilieri locali şi au purtat o primă discuţie privind o eventuală capitalizare a Eltrans. Viceprimarul Florin Ghiorghiţă a declarat că, dacă se va ajunge la vânzarea unui pachet de acţiuni de la Eltrans, acest lucru se va întâmpla spre sfârşitul anului. Această idee aparţine unui consilier local, al cărui nume nu s-a dorit a fi făcut public.

Se doreşte scoaterea la vânzare către o societate cu capital privat a unui pachet minoritar de acţiuni, nu privatizarea Eltrans. Nu către societatea Microbuzul. Să fie listare la bursă eventual sau vânzare de acţiuni la licitaţie. Asta reprezintă până la urmă o asociere între un întreprinzător privat şi o societate de stat, înseamnă investiţii care vin în Eltrans. Capitalizarea o facem cu obligativitatea ca cel care vine să vină cu parte de investiţi. Să cumpere tramvaie noi, să facă sediu. Orice infuzie de capital este binevenită, iar infuzia de capital poate să vină pe două căi: ori împrumut bancar a societăţii, şi ei au deja un împrumut bancar sau poate fi prin vânzare de acţiuni, să vină un investitor privat, care este dispus să investească în Eltrans„, a spus viceprimarul Florin Ghiorghiţă.

Acesta consideră că Eltrans are nevoie de investiţii, pe care municipalitatea nu poate să le realizeze prin bugetul alocat anual.

One thought on “Consiliu Local vrea să scoată la vânzare un pachet de acţiuni de la Eltrans

  1. Ehehe…Banuiesc ca… ,nu, sunt sigur ca actuala conducere de la primarie nu stie cine va castiga licitatia!O fi vreun pensionar care a adunat saracu ceva avere ,de cand cu criza aceasta si vrea sa-si capitalizeze depozitul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *