Şofer beat, încătuşat de poliţişti pentru sfidarea organelor judiciare

politie rutieraUn tânăr de 23 de ani, din comuna Todireni, a fost reţinut de poliţişti după ce a refuzat recoltarea probelor în vederea stabilirii alcoolemiei si a avut un comportament agresiv fata de poliţişti. Poliţiştii Biroului Rutier – Poliţia municipiului Botoşani au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore în arestul IPJ Botoşani a lui Ciprian Andrei Focariu, în sarcina căruia a fost reţinută săvârşirea infracţiunilor de refuzul, împotrivirea ori sustragerea conducătorului unui autovehicul de a se supune recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și sfidarea organelor judiciare.

În fapt, acesta, în noaptea de 23 spre 24 martie, în jurul orei 00.55, în timp ce conducea pe strada Bucovina din  municipiul Botoşani, un autoturism înmatriculat în Anglia, a fost oprit de poliţişti şi testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentraţie de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, fiind condus la Spitalul Județean Botoșani, a refuzat recoltarea de probe biologice de sînge în vederea stabilirii alcoolemiei, devenind recalcitrant, adresând expresii, cuvinte jignitoare și amenințări cu acte de violență la adresa poliţiştilor, împrejurare în care acesta a fost imobilizat prin încătușare și condus la sediul Poliției municipiului Botoșani.

Tânărul va fi prezentat pe 27 martie, Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, cu propunere de arestare preventivă.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *