Zilele învăţământului botoşănean au continuat şi luni

Casa Corpului Didactic BotosaniLuni, în cadrul Zilelor Învăţământului Botoşănean, la Casa Corpului Didactic Botoșani, s-a desfășurat  activitatea de diseminare de proiecte educative intitulată ”Proiectele educative – mijloc de optimizare a procesului instructiv – educativ”, organizată de către Asociația Învățătorilor din Judeţul Botoșani  și Inspectoratul Școlar Botoșani, în parteneriat cu CCD Botoșani.

Această activitate a avut ca scop ilustrarea modului în care proiectele educative pot contribui la creșterea calității actului instructiv –educativ, la îmbogățirea bagajului de cunoștințe ale elevilor și la formarea și consolidarea unor trăsături pozitive de caracter ale acestora.

Coordonarea activității a fost asigurată de președintele interimar al Asociația Învățătorilor din Județul Botoșani, Maria Aramă și de către d-na inspector școlar de specialitate pentru învățământul primar, prof. Florica Rotariu.

La activitate au participat mai mult de 40 de cadre didactice din unități de învățământ botoșănene. A fost diseminat un număr de 10 proiecte, după cum urmează: 3 proiecte – Școala cu clasele I-VIII Nr. 10 Botoșani, 2 proiecte – Școala cu clasele I-VIII ”Grigore Antipa” Nr. 6 Botoșani, 2 proiecte – Școala cu clasele I-VIII Lunca, jud.Botoșani, 1 proiect – Școala cu clasele I-VIII Săveni, jud. Botoșani, 1 proiect – Liceul de Artă ”Ștefan Luchian” Botoșani, 1 proiect – AIJBt.

Tematica acestor proiecte a fost diversă, din ariile curriculare: Limbă și comunicare, Educație fizică, Om și societate, Arte etc și a ilustrat o gamă variată de preocupări. Activitățile derulate au demonstrat creativitatea coordonatorilor și capacitatea de cooperare/ colaborare a elevilor botășăneni.  Valențele educative și instructive ale acestor proiecte au fost  fructificate la maximum de către organizatori.

Toți participanți au fost de acord că această activitate a fost o experiență  profesională constructivă, un schimb de bune practici între cadrele didactice prezente, o ocazie de îmbogățire a experienței didactice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *