Zeci de botoşăneni răpuşi anul trecut de boala sărăciei

Medicul Mihaela Gherghel, de la Spitalul TBC, prezinta radiografii ale bolnavilor
Medicul Mihaela Gherghel, de la Spitalul TBC

Sute de cazuri noi de îmbolnăviri de tuberculoză în judeţul Botoşani. Nu mai puţin de 408 cazuri TBC au fost înregistrate anul trecut, din care zece au fost la copii până în 14 ani. Tot anul trecut peste 50 de botoşăneni au fost răpuşi de această boală.

Judeţul Botoşani se situează peste media pe ţară, cu o incidenţă de 102 cazuri noi la suta de mii de locuitori, în timp ce media pe ţară este de 90 cazuri noi la suta de mii de locuitori. Semnalul privind creşterea numărului de bolnavi cu TBC în judeţ a fost tras de medici de specialitate, cu ocazia Zilei Mondiale de luptă împotriva tuberculozei.

Mihaela Gherghel, medic cooronator al programului de combatere a TBC în judeţul Botoşani, spune că există bolnavi care abandonează în mod repetat tratamentul. Aceştia   capătă o rezistenţă la tratament, iar costurile vindecării lor cresc de 20 de ori. “Anul trecut au fost 14 cazuri de multi drog rezistenţă a acestor bolnavi şi din păcate acestea sunt forme cu mortalitate ridicată”, a spus coordonatorul programului la nivel de Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *