Mihai Tincu: reducerea CAS înseamnă a da o gură de oxigen firmei şi muncitorilor

Mihai Tincu, director Rapsodia Conf
Mihai Tincu, director Rapsodia Conf

Omul de afaceri Mihai Tincu, acţionar şi director la Rapsodia Conf, susţine că majorarea salariilor în sistemul bugetar este o soluţie mai proastă decât scăderea contribuţiilor sociale (CAS). El consideră că salariile bugetarilor au fost tăiate injust şi ar trebui să revină la nivelul din 2010, însă consideră că România nu este pregătită să suporte acum un astfel de cost.

Tincu crede că o reducere a CAS se va regăsi atât în buzunarele angajaţilor, cât şi în conturile angajatorilor.

Pentru mine, Mihai Tincu, atât ca persoană fizică, cât şi pentru muncitorii de aici, reducerea CAS înseamnă a da o gură de oxigen firmei şi muncitorilor, în vremurile astea tulburi. Nu-mi place că se aruncă cu soluţii care sunt, evident, cu tentă electorală, deşi campania eletorală încă nu a început„, a afirmat Tincu.

Directorul Rapsodia Conf critică Guvernul pentru că ia în calcul majorarea salariilor bugetarilor, însă nu vorbeşte şi despre o eventuală indexare a pensiilor.

Să presupunem că se găseşte o soluţie. Se împrumută bani! Dar cu pensionarii ce facem? S-a uitat de ei? Sunt câteva milioane şi sunt părinţii noştri”, a afirmat Tincu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *