Trimis în judecată pentru o evaziune cu ţigări de peste 5,5 miliarde de lei

tigari confiscate1Un ieşean care a fost prins, în vara anului trecut, în timp ce transporta cu maşina nu mai puţin de 62.500 de pachete de ţigări a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani au stabilit că bărbatul de 39 de ani a prejudiciat statul cu o sumă de 5,7 miliarde de lei vechi (570.000 de lei). Petrică Munteanu a fost prins în luna august 2011 la Ungureni, în timp ce conducea o autoutilitară încărcată cu ţigări de contrabandă.

În cazul său, procurorii au dispus şi măsuri de sechestru asiguratoriu pe bunurile personale.

Vă reamintim că Petrică Munteanu a fost prins, pe 20 august 2011, la Ungureni cu o autoutilitară plină cu ţigări.

Efectuând un control asupra autovehiculului, poliţiştii au identificat cantitatea de 1.250.000 de ţigarete (62.500 pachete), acestea având aplicate timbru de acciză de Republica Moldova, iar conducătorul auto nu poseda documente legale de provenienţă pentru cantitatea de ţigări transportată.

Din investigaţiile efectuate de către poliţişti a reieşit că respectiva cantitate de ţigări a fost introdusă în România în noaptea de 18/19 august a.c. şi era destinată pieţei negre a ţigaretelor din municipiul Botoşani.
Captură record de ţigări: 62.500 pachete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *