Ziua Apei la Grupul Școlar ”Petru Rareş” Botoşani

Ziua apei la Liceul Petru RaresÎn fiecare an, la 22 martie, se celebrează Ziua Mondială a Apei (World Water Day). Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a anunţat perioada 2005-2015 drept Deceniu Internaţional „Apa pentru viaţă” în scopul conștientizării problematicii apei și calității acesteia.

          La Grupul Școlar ”Petru Rareș” a avut loc astăzi o amplă activitate dedicată Zilei Apei, cu titlul ”Apă pentru orașe”, coordonată de domnul profesor Marius Sposub, doamna profesoara Durbaca Nicoleta si doamna profesoara Aparaschivei Anamaria.

          La activitate a luat parte, in calitate de invitat, doamna Narcisa Dumitriu de la Agenția pentru Protecția Mediului Botoșani, . 

Activitatea a început cu mesaj  „pentru apa” al elevilor de la clasele de Resurse naturale si protecția mediului. A fost organizat un concurs de prezentări PPT referitor la problema apei si a hranei precum si campanii privind modalitățile de economisire a acestei resurse epuizabile.  

Elevii au prezentat propriile mesaje legate de importanța apei – pentru care au fost, în final, recompensați cu diplome”, a declarat profesorul coordonator Marius Sposub.

Activitatea a luat sfârșit cu organizarea Cupei Apei la volei, desfășurată în sala de sport a liceului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *