Reprezentanţii Consiliului Judeţean speră ca Lacul cu nuferi să treacă în domeniul public în cel mult un an de zile

lacul cu nuferiPreşedintele Consiliului Judeţean speră ca Lacul cu nuferi de la Ipoteşti să treacă în domeniul public al judeţului în cel mult un an de zile. Mihai Ţâbuleac a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că a fost declanşată procedura de expropiere a lacului cu nuferi, însă această acţiune va fi de durată. Reprezentanţii Consiliului Judeţean au încercat să preia lacul de la proprietar pe cale amiabilă, însă nu au reuşit, proprietarul nefiind de acord cu preţul propus de evaluator.

La această dată a fost constituită o comisie, care va trebui să execute un proiect ce să stea la baza expropierii. Trebuie să demonstrăm că este vorba de o operaţiune pentru o cauză de utilitate publică. Lacul cu nuferi este un obiectiv de utilitate publică şi, în opinia mea, s-a săvârşit o eroare atunci când s-a făcut retrocedarea terenului, inclusiv cu acest obiectiv„, a spus Ţâbuleac.

Acesta consideră că ar fi fost corect să se facă retrocedarea, dar Lacul cu nuferi şi căile de acces din zonă să rămână în domeniul public.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *