Deţinuţi din Penitenciarul Botoşani calificaţi prin proiecte europene

penitenciarul botosaniUn număr de 100 de persoane private de libertate din Penitenciarul Botoşani vor participa la cursuri de calificare desfăşurate în cadrul Programului interregional integrat de calificare/recalificare profesională a persoanelor private de libertate.

Beneficiarii proiectului, respectiv Penitenciarul Timişoara, Penitenciarul Botoşani şi Penitenciarul Satu Mare s-au întâlnit, joi, la Botoşani, pentru a discuta despre stadiul proiectului şi activităţile implementate în primul an de proiect.

Nici nu am crezut la început că vom câştiga acest proiect, mai ales pentru cifrele pe care le-am folosit şi care au fost un pic futuriste, în sensul că a califica 800 de deţinuţi, respectiv 600 de la Penitenciarul Timişoara şi câte 100 de la Botoşani şi Satu Mare este foarte mult pe parcursul a trei ani de zile. Un alt element de noutate este acela că, 40% din cei care finalizează cursul de calificare vor trebui să se angajeze. Acesta este un alt indicativ pe care la vremea respectivă ni l-am propus, neştiind că va veni aşa-zisa criză financiară şi că încadrarea pe piaţa muncii va fi dificilă.  40% din cei 800 reprezintă în jur de 350 de deţinuţi şi cred că prin efortul celor trei unităţi reuşim să îi urmărim pe cei care, după ce se vor libera şi au absolvit aceste cursuri, se vor angaja undeva„, a declarat unul dintre organizatori.

Proiectul are o valoare de 5 milioane euro. El se derulează în perioada februarie 2011 – ianuarie 2014 şi este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Deţinuţii se vor califica în diverse meserii în domeniul construcţiilor şi creşterea animalelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *