Cea mai mare reţea de traficanţi şi consumatori de droguri descoperită vreodată la Botoşani. Peste 100 de studenţi implicaţi

Procurorii DIICOT Botoşani au organizat, joi, o acţiune de amploare pentru prinderea mai multor traficanţi de droguri. Nu mai puţin de 15 descinderi au loc în mai multe locaţii din judeţele Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ şi Vaslui. Cele mai multe dintre ele s-au desfăşurat în Iaşi şi Botoşani.

Procurorii DIICOT şi poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog au adus la sediul DIICOT Botoşani peste 100 de persoane. Este vorba de 22 de persoane implicate efectiv în procurarea şi comercializarea drogurilor, dar şi alte 90 de persoane, în principal studenţi în Iaşi, care erau consumatoare de droguri- marijuana (canabis) şi haşiş (rezină de canabis). Cu toţii sunt tineri şi tinere cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani.

Drogurile erau aduse din Spania sau Italia, prin firme de curierat, şi vândute în special în complexul studenţesc Tudor Vladimirescu, dar şi în cluburile din Iaşi. De asemenea, ele erau vândute şi în cluburi din Botoşani, la preţuri între 60 şi 100 de lei gramul.

De altfel, în urma percheziţiilor la cămine sau în mai multe apartamente închiriate de studenţii din Iaşi s-au găsit deja peste 500 de grame de droguri, peste 25.000 de lei şi telefoane mobile, care au fost ridicate de procurori. Acţiunea este coordonată de DIICOT- Serviciul Teritorial Botoşani, care a descoperit reţeaua şi care a extins cercetările în toate judeţele Moldovei.

Procurorul şef al DIICOT, Viorel Porumb, susţine că eşaloanele doi şi trei ale grupării cuprindeau persoane din Botoşani.

Cercetările s-au efectuat în perioada octombrie 2011 până acum. Persoanele din palierul superior al reţelei nu erau din Botoşani, dar persoane din Botoşani sunt pe palierele doi şi trei ale grupării. Drogurile erau vândute în toate aceste judeţe, dar cu precădere în Botoşani şi Iaşi, în cluburi, în campusurile universitare”, a spus Porumb.

El susţine că 90% dintre cei 22 de învinuiţi de procurorare, deţinere şi comercializare de droguri de mare risc erau şi consumatori.

Joi dimineaţă, procurorii DIICOT au pus mâna pe un colet trimis din Spania, de către unul din membrii grupării, care conţinea peste 100 de grame de cannabis şi peste 40 de grame de haşiş. Studenţii cărora le era adresată „marfa” nu au apucat să desfacă coletul.

Tinerii aduşi la DIICOT au fost păziţi de jandarmi în spatele instituţiei. Cei mai mulţi dintre ei erau prea relaxaţi, însă la sediul DIICOT au început să vină părinţi sau prieteni, îngrijoraţi de situaţia acestora.

2 thoughts on “Cea mai mare reţea de traficanţi şi consumatori de droguri descoperită vreodată la Botoşani. Peste 100 de studenţi implicaţi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *