Drepturi salariale acordate eşalonat doar pentru profesorii care se regăsesc pe hotărârile judecătoreşti

Liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar, Maria Ţiprigan
Liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar, Maria Ţiprigan

Drepturi salariale acordate eşalonat doar profesorilor botoşăneni care au deschis procese pentru a beneficia de mărirea salarială de 33%. Deşi iniţial s-a spus că toţi profesorii din judeţul Botoşani vor primi eşalonat banii câştigaţi în instanţă, indiferent dacă s-au regăsit sau nu în hotărârile judecătoreşti, acum s-a venit cu o precizare prin care se spune că dascălii care nu au deschis procese nu vor primi aceşti bani. Vestea i-a luat prin surprindere şi pe liderii de sindicat din învăţământul botoşănean.

În prezent se procedează la eşalonarea plăţilor, şi mă refer la acele  diferenţe salariale legate de Legea 221 pe 2008. Procurorul general al României s-a sesisat din oficiu şi a spus că, nu e nevoie de procese pentru şcolile care nu au deschis în instanţă asemenea acţiuni judecătoreşti. Iată că nu se ia în seamă nici această subliniere care a apărut oficial, iar cei care nu se regăsesc în hotărârile judecătoreşti, nu vor lua niciun leu. Ne-a suprins neplăcut această veste dată de preşedintele Federaţiei Educaţiei Naţionale, deoarece a avut loc o întâlnire cu noul ministru al Educaţiei şi s-a subliniat acest aspect. Noi le-am spus colegilor că pot beneficia de aceste drepturi, deoarece s-a creat un precedent„, a precizat Maria Ţiprigan, liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar.

Urmare a situaţiei create, SIP va deschide noi acţiuni în instanţă şi pentru cadrele didactice care nu se regăsesc pe hotărârile judecătoreşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *