Percheziţii la săli de jocuri ale unei firme din Botoşani. Vezi ce probleme s-au găsit

Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au descins joia trecută în mai multe săli de jocuri din Suceava, controlul, care a vizat combaterea pirateriei, soldându-se cu constatarea a nu mai puţin de 24 de infracţiuni şi punerea sub sigiliu a 24 de aparate.

Poliţia informează că s-au efectuat cinci percheziţii, fiind ridicate 16 plăci de programe de rulare a jocurilor despre care există suspiciuni că sunt contrafăcute. Infracţiunile constatate sunt cele de „contrafacere”, „punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu cea înregistrată”, „reproducere neautorizată de mărfuri pirat” şi „promovarea de mărfuri pirat”.

Cele mai multe nereguli au fost constatate la câteva săli de jocuri aflate în proprietatea unei firme din Botoşani, administrată de Alin I., în vârstă de 32 de ani, din municipiul Botoşani.

Inspectorul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al poliţiei, a explicat că „din verificările efectuate s-a constatat că pe o parte din aparatele de joc erau instalate programe neautorizate, încălcându-se prevederile Legii 84/1998 şi ale Legii 8/1996 privind drepturile de autor şi conexe. În urma percheziţiilor şi a verificărilor efectuate la punctele de lucru ale societăţii din Botoşani au fost indisponibilizate nouă aparate cu câştiguri în bani şi ridicate nouă plăci cu programe de rulare în valoare de aproximativ 13.500 de euro, în vederea expertizării şi a continuării cercetărilor”.

Pe numele administratorului a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „promovarea de mărfuri pirat şi reproducerea neautorizată pe sisteme de calcul a programelor pentru calculator în oricare dintre următoarele modalităţi: instalare, stocare, rulare sau executare, afişare ori transmitere în reţea internă”, „contrafacere”, „punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”.

Sursa: Monitorul de Suceava

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *