Doar două bănci interesate să acorde împrumutul de 20 milioane lei municipalităţii

Primaria Botosani
Primaria Botosani

Doar două instituţii bancare s-au înscris la licitaţia organizată de Primăria Botoşani, în vederea contractării unui împrumut de 20 de milioane lei. Este vorba de CEC Bank şi Banca Carpatica. Urmează ca în zilele următoare cele două instituţii să-şi prezinte ofertele, iar în cazul în care dobânda va fi una convenabilă se va contracta împrumutul, în caz contrar se va relua licitaţia.

Au venit doar două bănci, deşi am fi preferat să fie mai multe. Dacă nu se ajunge la procente convenabile, ca Primăria să-şi permită să ia creditul în condiţii optime, atunci posibil să anulăm licitaţia„, a spus viceprimarul Florin Ghiorghiţă.

Împrumutul de 20 milioane lei este luat de Primăria Botoşani pentru cofinanţarea unor obiective de investiţii de interes local. Printre obiectivele de investiţii care vor fi finanţate din creditul bancar intern se numără parcul de agrement Cornişa, reabilitarea sistemului de termoficare, însă o parte din bani va fi folosită şi la reabilitarea şi modernizarea unor străzi urbane din municipiul Botoşani.

Prin contractarea împrumutului de 20 milioane lei, nivelul gradului de îndatorare se estimează a fi de circa 19-20%, sub nivelul maxim de 30% prevăzut de legislaţia în vigoare.

One thought on “Doar două bănci interesate să acorde împrumutul de 20 milioane lei municipalităţii

  1. D-l presedinte al PDL Botosani in persoana lui Catalin Mugurel Flutur are nevoie de bani pentru campania electorala, si m-ai indatoreaza botosanenii cu 200 miliarde lei pe langa datoria de peste 1000 miliarde.Asa ca vre-o patru generatii de acum incolo sa-i achite datoriile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *