Gheorghe Flutur propune ca Botoşaniul să fie înghiţit de Suceava

harta regiuni noi RomaniaPrim-vicepreşedintele PDL, Gheorghe Flutur, care este şi preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava propune ca judeţul Botoşani să fie înghiţit de Suceava. El a declarat, vineri, la sfârşitul acestei săptămâni, că îşi doreşte ca Suceava să devenină capitala unei regiuni puternice a României, care va include mai multe judeţe învecinate.

Flutur a spus că, în ciuda luptei individualiste dintre judeţe, în nici un caz nu vor rezista să existe 41 de judeţe, care să fie finanţate de la bugetul de stat, regionalizarea fiind singura soluţie pentru atragerea de fonduri.

Europa este o comunitate a regiunilor şi tot mai mult ni se cere să ne unim şi să avem strategii comune. Sunt convins că din 2014 România va trebui să se reorganizeze în regiuni pentru a putea face strategii comune de dezvoltare şi nu strategii fărâmiţate, ineficiente. Dacă Suceava va vrea să fie capitala unei regiuni puternice, cu două milioane de locuitori, trebuie ca în primul rând această capitală, Suceava, să fie o zonă metropolitană puternică„, a declarat Flutur.

Preşedintele CJ Suceava a mai spus că, pentru a fi capitală de regiune, un judeţ trebuie să îndeplinească anumite condiţii.

Sunt câteva elemente la care va trebui să ţinem. De exemplu, ai căi de acces către această zonă? Trebuie ele îmbunătăţite? Asta şi facem. Le modernizăm – ruta Suceava – Botoşani, de exemplu, sau E85, care vine de la Roman, sau şoselele de centură ocolitoare. Am început cu Suceava, continuăm cu Fălticeniul, Rădăuţiul, ca să aerisim zona. Alte elemente esenţiale sunt aeroportul, universitatea sau Spitalul Judeţean, care ar putea deveni unul regional”, a exemplificat Gheorghe Flutur.

Sursa: Monitorul de Suceava

8 thoughts on “Gheorghe Flutur propune ca Botoşaniul să fie înghiţit de Suceava

  1. Si uite asa se duc investitiile la fosta si viitoarea Regiune Suceava ceilalti primind doar ce nu le mai trebuie lor sau ce se mai strecoara printre degete. Avem experienta din trecut. Daca asa va fi, adio investitii in Botosani! Botosaneni, aveti nevoie de ceva ? Mergeti la Suceava ca voi sunteti mici si prosti si nu aveti nimic.

  2. Pentru domnul G. Flutur in mod special: de ce nu propune sa ne unim cu Cernautii si sa fim raionul Dorohoi, regiunea Cernauti, pentru ca asa eram odata. Da, nu va mirati. Bunicii mei sunt din regiunea Cernauti. Ar indeplini domnul Flutur si dorinta domnului Vadim de a realiza Romania mare. Ei, ce ziceti, ni ar fi o idee grozava.

  3. Iar eu propun sa ne inghitim reciproc, sa vedem ce ramane la urma…
    Am mai fost in Regiunea Suceava si stiti foarte bine in ce stare de subdezvoltare era Botosani-ul atunci!
    De ce nu se lucreaza la programe comune, gen aeroport regional, drumul national BT-SV, etc. si trebuie musai desfiintate judetele? De ce nu se eficientizeaza administratia si altfel?
    Astia nu stiu decat sa desfiinteze, sa inchida, sa comaseze, sa lichideze,etc., nu construiesc nimic?

  4. Gheorghe Flutur sa-l inghita pe varul sau presedinte al PSD Botosani in persoana D-lui Catalin Mugurel Flutur.

  5. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    nu se poate asa ceva.de ce nu ar inghiti botosaniul pe sv pt ca are cu 20mii de locuitori mai mult?sv dupa ultima recenzare are vreo 80 de mii.vroiam sa votez cu pdl,dar dak e asa….duceti-va draq.

  6. Nu-i destul ca suntem groapa de gunoi a sucevenilor????
    ce ne mai pregateste Flutur cel Mare??
    flutur cel mic s-a trezit oare????

  7. Ajunge, domnule Flutur!. Pina aici. In ultimii 20 de ani toti cei aflati la putere – pesedisti, liberali, democrati si altii nu au facut absolut nimic pentru Botosani.
    Comasarea cu Suceava inseamna moartea lenta si fara intoarcere a acestui teritoriu. Sa analizam ce spune distrugatorul Flutur:,,în nici un caz nu vor rezista să existe 41 de judeţe, care să fie finanţate de la bugetul de stat, regionalizarea fiind singura soluţie pentru atragerea de fonduri”. Ce trebuie sa intelegem noi: ca banii sunt putini si trebuie canalizati intr-un singur loc sau pentru citeva investitii – adica la Suceava care trebuie sa devina ,, o regiune foarte puternica cu centrul la Suceava” Dar ca Suceava sa devina puternica are nevoie de investiii mari. Ce inverstitii recomanda Flutur: Suceava, Radauti, Falticeni, soseaua ocolitoare a Sucevei, E 85 pina la Siret . Deci, dupa cum se vede, totul numai pentru Suceava. Si atunci, noi ce suntem? Supusii lui Flutur?
    Intre Botosani si Suceava exista o mare deosebire: orasul Botosani este o urbe culturala, iar Suceava o urbe a afacerilor fara acte legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *