Profesorii cu restrângere de activitate şi-au luat în primire noi catedre

sedinta publica cadre didactice
sedinta publica cadre didactice

Cadrele didactice cu restrângere de activitate şi-au luat noi posturi pentru anul şcolar viitor. Joi, a avut loc şedinţa de repartizare pe posturi a celor 90 de cadre didactice din învăţământul botoşănean, care şi-au pierdut posturile datorită scăderii populaţiei şcolare. Doar patru cazuri au rămas nerezolvate, spune Daniel Cojocariu, inspector resurse umane în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, însă şi acestea vor fi rezolvate în august.

Au rămas nerezolvate patru cazuri la disciplinele tehnice. Este vorba de maiştri militari, dar problema lor se va rezolva în august, odată cu reînfiinţarea şcolilor profesionale„, a spus Cojocariu.

Pe 28 martie, Inspectoratul Şcolar va reactualiza lista cu posturile vacante în anul şcolar viitor, urmare a unor pensionări în rândul cadrelor.

Următoarea etapă a mişcării de personal va viza titularizarea la nivel de şcoală a celor care au obţinut peste şapte la titularizare în anii 2008, 2009 şi 2010, după care concursurile de ocupare a posturilor. IŞJ are în vedere ca aceste concursuri să fie organizate pe centre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *