Fermierii pot depune declaraţii pentru cota de lapte

ferma de vaciAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), Centrul Judetean Botosani, informeaza cumparatorii care achizitioneaza lapte, precum si producatorii detinatori de cota de lapte pentru vanzari directe ca, in perioada  1 aprilie – 14 mai inclusiv, se desfasoara campania de primire a declaratiilor anuale de Cota de lapte, in cadrul  Sistemului european de Cota de lapte.

Reamintim ca anul de cota se incheie la 31 martie 2012, iar declaratiile anuale trebuie completate si depuse la Centrul Judetean Botosani pina la data de 14 mai 2012, inclusiv, fara penalizari.

Producatorii detinatori de cota pentru vanzari directe trebuie sa completeze declaratia anuala pe baza datelor din Caietul fermierului.Este important de mentionat ca producatorul care detine cota pentru vanzari directe trebuie sa depuna declaratia anuala chiar daca nu a comercializat lapte sau produse lactate in cursul anului de cota.

Precizam ca, producatorilor de lapte care nu depun in termenul legal stabilit declaratia anuala privind cantitatile comercializate, li se aplica penalitatea de retragere a cotei individuale de lapte la rezerva nationala.Cotele individuale nu vor fi retrase daca detinatorii de cota vor transmite impreuna cu declaratia anuala si o justificare scrisa, datata si semnata, asupra imposibilitatii transmiterii acestei declaratii in termenul legal.

De asemenea, cumparatorii trebuie sa depuna la Serviciul Cote Lapte Iasi declaratia anuala privind cantitatea de lapte achizitionata in anul de cota 2011/2012, termenul limita fiind tot 14 mai 2012

Petru cumparatorii de lapte care nu depun la termen declaratia anuala privind cantitatile achizitionate, sunt calculate penalitati pentru fiecare zi calendaristica de intarziere, incepand cu data de 15 mai 2012.

Penalitatea reprezinta suma corespunzatoare taxei datorate pentru o depasire de 0.01 %  din cantitatile de lapte care i-au fost livrate de producatori pentru fiecare zi calendaristica de intarziere,Suma trebuie sa fie cuprinsa intre 100 si 100.000 EUR.

In egala masura , cumparatorul care nu trimite declaratia anuala risca sa piarda dreptul de a achizitiona lapte de la detinatorii de cota, prin retragerea aprobarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *