Botoşănenii vor preda cursuri de muzică elevilor francezi

Un grup de 5-6 instrumentişti de la Rapsozii Botoşaniului, dar şi de la alte ansambluri, însoţiţi de directorul Centrului de Creaţie Botoşani, Ion Ilie, va face deplasarea, la finele lunii aprilie, în Franţa, pentru o serie de demersuri artistice.

Delegaţia botoşăneană va susţine câteva de cursuri de studiu de instrument pe lucrari de muzica populară din zona Botoşaniului, elevilor de la Liceul de Artă din localitatea Belfort, unde Centrul de Creaţie Botoşani are încheiate, încă din 2005, un contract de parteneriat. „Am primit invitaţia şi, în perioada 20-28 aprilie, vom merge la Belfort pentru a continua contractul de parteneriat intre Centrul de Creaţie Botoşani şi secţia de cultură a Primăriei din oraşul Belfort din Franţa. Vom pleca cu 5-6 instrumentişti care vor susţine cursuri de studiu pe instument elevilor de la Liceul de artă din localitate”, a declarat Ion Ilie.

Cursul pe care muzicienii botoşăneni il vor preda, timp de aproximativ o săptămână, liceenilor din Belfort se va finaliza cu două concerte susţinute în localitate, care vor cuprinde lucrări folclorice reprezentative judeţului Botoşani  şi nu numai.

Francezii vor întoarce vizita artiştilor botoşăneni, pe data de 15 iulie, anul acesta, când un ansamblu artistic din localitatea franceză va poposi la Botoşani pentru o serie de spectacolele pe care le va susţine pentru publicul botoşănean.

Pentru delegaţia botoşăneană, este a treia oară când ajunge la Belfort, în baza contractului de parteneriat încheiat între Centrul de Creaţiei şi Primăria de acolo, în timp ce pentru francezi, va fi a două vizită în judeţul Botoşani.

Directorul Centrului de Creaţie Botoşani, Ion Ilie se gîndeşte, datorită şi succesului avut în cadrul acestui parteneriat să înfiinţeze pe viitor o formaţie populară a Centrului pe care o va „boteza” Virtuozii Botoşaniului. „Avem în vedere pe viitor constituirea unei formaţii a Centrului Judeţean de Creaţie care să se numească Virtuozii Botoşanilor”, a mai spus Ion Ilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *