A fost inaugurat Terminalul Bursei Române de Mărfuri la Botoşani

inaugurare BRM Terminal BotosaniInstituţiile publice din judeţul Botoşani, dar nu numai, vor putea face de acum încolo achiziţii publice într-un mod transparet prin Bursa Română de Mărfuri.

Miercuri, s-a inaugurat la Botoşani Terminaul BRM. Punctul de lucru bursier, constituit împreună cu Primăria Botoşani, va fi condus de economistul Zaharia Rusu Dan.

Primarul Cătălin Flutur a declarat în deschiderea evenimentului că acest terminal al bursei este binevenit la Botoşani şi că a insistat ca acesta să existe şi la Botoşani.

Atât Primăria, ca autoritate contractuală, cât şi Bursa Română de Mărfuri au acelaşi obiectiv final, şi anume atribuirea eficientă a contractelor de achiziţii publice astfel încât să se asigure părţilor contractate atingerea unui echilibru optim al costurilor şi implicit al avantajelor, menţinerea unui mediu concurenţial sănătos şi al unui sistem construit pe relaţii de încredere, respect reciproc. Este o chestie extraordinară. Să ne gândim cât amar de achiziţii publice se fac la spitale, la Protecţia copilului”, a spus primarul Cătălin Flutur.

inaugurare BRM Terminal BotosaniEdilul municipiului Botoşani susţine că procedura de achiziţie prin Bursa Română de Mărfuri este mult mai rapidă şi nu se plăteşte decât o taxă de înscriere.

La rândul său, prefectul Cristian Roman a declarat că ideea înfiinţării unui terminal al Bursei Române de Mărfuri la Botoşani este una generoasă.

Consider că bursa este cel mai transparent, modern, accesibil şi rapid mod de a efectua o achiziţie, fie publică sau privată. Asigură corectitudine şi un preţ pe piaţă corect şi real. Poate că odată cu înfiinţarea acestui terminal la Botoşani, tot mai multe instituţii publice, de ce nu şi persoane juridice, vor apela la bursă„, a spus prefectul de Botoşani.

În cadrul seminarului organizat cu acest prilej s-au mai purtat discuţii cu privire la activitatea de verificare a procedurilor de achiziţie publică, despre procesul de calificare şi selecţie a ofertanţilor, despre soluţionarea contestaţiilor în materie de achiziţii publice.

Evenimentul a fost moderat de avocatul Adrian Ceparu, fiind prezenţi şi reprezentanţi ai Bursei Române de Mărfuri Terminal Piatra Neamţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *