Curtea de Conturi cere calculatoarele de la elevii din Botoşani

calculator elevDeclaratiile false din adeverintele de venit ale parintilor lasa zeci de elevi din Botosani fara calculatoarele primite gratuit de la stat ori fara banii de liceu incasati in 2011.

In urma controlului efectuat de Curtea de Conturi la Inspectoratul Scolar Judetean au iesit la iveala declaratiile false privind venitul familial depuse de parinti odata cu dosarele pentru programele subventionate de stat. Probleme au fost depistate la beneficiarii de „Euro 200” si la „Bani de liceu”.
Din cele declarate de Daniel Botezatu, inspector scolar general adjunct al ISJ, situatia a aparut ca urmare a declaratiilor facute de parinti din care rezultau venituri mai mici realizate decat cele reale. In aceasta situatie elevii vor trebui sa returneze calculatoarele de care s-au bucurat, ilegal, timp de un an, dar si sumele incasate pe nedrept de liceeni in anul 2011.
„Parintii au declarat ca nu au venituri, iar Curtea de Conturi a descoperit ca, de fapt, veniturile familiale sunt mult mai mari decat cele trecute in documente. Masuri vor fi luate impotriva celor care au dat declaratii false, dar si impotriva autoritatilor locale, in speta asistentul social care a facut ancheta la fata locului. In niciun caz, anchetele in aceste situatii nu se indreapta inspre Inspectoratul Scolar”, a declarat Daniel Botezatu.
In urma verificarilor celor de la Curtea de Conturi, facute aleatoriu la beneficiarii de la Darabani, Flamanzi Vorona, vor ramane intr-o prima etapa fara calculatoare 26 de copii. La „Bani de liceu” 51 de elevi ce vor trebui sa returneze sumele primite.
Daniel Botezatu a mentionat ca urmare a acestor nereguli conducerea ISJ a decis sa extinda verificarile la toate dosarele depuse in cadrul celor doua programe. Anul trecut la nivelul judetului Botosani au fost 968 de beneficiari la „Euro 200” si 4.997 la „Bani de liceu”.

Sursa: Evenimentul de Botosani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com