Botosanence ajutate de o ieseanca sa se pensioneze pe caz de boala desi erau perfect sanatoase

O ieseanca reuseste sa obtina decizii de pensionare pe caz de boala pentru oameni sanatosi. Se descurca pentru a obtine documente medicale care sa ateste faptul ca persoanele pe care le pensioneaza sunt nevazatoare. Potrivit unor surse din cadrul institutiilor care au demarat o ancheta, cere in schimbul „serviciilor” 4.000 de lei. Ca bonus de succes, pretinde si pensia pe un an. Elena Balcan locuieste intr-o garsoniera la adresa str. Ciurchi nr. 2, bl. D1, sc. C, etj. 4, ap. 3. De cand s-a apucat de aceasta indeletnicire, in locuinta mica si-au facut mutatia patru persoane, bineinteles toate cu statutul de „nevazatoare”, beneficiare de indemnizatie de handicap. Doua dintre ele sunt din comuna Suharau, judetul Botosani. Femeia este acuzata de implicare intr-o retea din care fac parte si functionari din celelalte institutii ale statului, cu ajutorul carora a reusit sa intocmeasca actele false. Chiar daca, in discutiile cu jurnalistii cotidianului BUNA ZIUA IASI, Elena Balcan a negat toate acuzatiile, autoritatile au demarat o ancheta. Potrivit oamenilor legii, din primele informatii reiese ca Elena Balcan i-ar fi pensionat abuziv pe: concubinul ei, Gheorghita Hurmuz, cu domiciliul stabil in comuna Suharau, din judetul Botosani; pe Constantin Hurmuz, tatal concubinului; pe Maria Huma, cumnata femeii, si pe fiica sa, Elena Irina Balcan. Toate aceste persoane locuiesc la adresa de pe strada Ciurchi nr. 2 si sunt in evidenta Directiei de Asistenta Sociala. Din cercetarile Politiei rezulta ca, in anul 2010, numita Elena Balcan, din municipiul Iasi, ar fi intocmit in fals dosarele unor persoane pentru obtinerea certificatelor in grad de handicap.

In urma anchetei desfasurate, oamenii legii au luat legatura cu reprezentanti DGASPC, iar femeia si cei patru barbati au fost chemati la reevaluare. „Aceasta persoana a fost evaluata de trei ori. Chiar daca ochionometric nu pare sa aiba vreo problema medicala, actele demonstreaza contrariul. De retinut este faptul ca echipa de evaluare tine cont de actul medical semnat de medicul specialist, iar noi, ca institutie, nu facem decat sa verificam daca dosarele sunt corecte si complete”, a declarat Ioan Ticu, directorul adjunct al Directiei Generale de Asistenta Sociala.

Potrivit apropiatilor femeii, Elena Balcan este sanatoasa si nu lucreaza nicaieri. Ea se ocupa de intocmirea dosarelor, eliberarea actelor medicale false si chiar de viza de flotant pentru persoanele din alte judete. „Pensioneaza cel putin 100 de oameni pe an. Este o persoana foarte periculoasa si agresiva. De asta poarta la ea spray paralizant. Se lauda spunand ca nimeni nu are ce sa-i faca, indiferent de functie”, a afirmat Constantin Colodiuc, unul dintre barbatii pensionati de femeie.

Sursa:Buna Ziua Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *