Tipografie amendată cu 30.000 lei pentru că funcţiona ilegal

Rodica Zelinca, comisar sef Garda de Mediu Botosani
Rodica Zelinca, comisar sef Garda de Mediu Botosani

Comisarii Gărzii de Mediu Botoşani au aplicat o amendă în valoare de 30.000 lei unei tipografii din judeţ care nu deţinea autorizaţie de mediu. Asta, deşi tipografia în cauză folosea, în desfăşurarea activităţii substanţe chimice periculoase pentru mediul înconjurător.

Rodica Zelincă, şeful Gărzii de Mediu Botoşani a declarat că agentul economic nu a contestat amenda în instanţă, însă chiar dacă o va face nu va avea câştig de cauză. Tipografia funcţionează în astfel de condiţii încă din anul 2009. „Agentul economic nu a solicitat şi nu a obţinut autorizaţie de mediu pentru desfăşurarea activităţii deşi implica folosirea de substanţe chimice tip cerneală fapt care face necesară scoaterea acestei autorizaţii”, a declarat Rodica Zelincă, comisar-şef în cadrul Gărzii de Mediu Botoşani.

Tipografia a primit termen de conformare. În cazul în care nu va intra în legalitate va fi amendată cu 50.000 lei.

One thought on “Tipografie amendată cu 30.000 lei pentru că funcţiona ilegal

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Pentru garda de Mediu : Dvs. nu constientizati ca acea tipografie prin locurile de munca create va asigura si Dvs. salariile ? Treziti-va la realitate ! Un termen de intrat in legalitate nu intra in competenta institutiei ? Poate ca pe data, ora, minutul cand veti accesa cardul sa va luati salariul…anul acesta veti avea o surpriza. Dispar contribuabilii,dispar si salariile Dvs. Succes mai departe, dragi bugetari !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *