Sesizări penale pentru afaceri cu Dilusol

garda financiaraNu mai puţin de patru sesizări penale au fost înaintate de către Garda Financiară, în luna februarie, Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, cele mai multe sesizări au vizat afaceri cu alcool produs din Dilusol.

Trei dintre sesizările penale au fost înaintate pe numele a trei persoane fizice, care în perioada decembrie 2010-iunie 2011, au comercializat produse de tip Dilusol , substanţă folosită la degresarea suprafeţelor metalice.

Una dintre persoanele fizice a comercializat dilusol în perioada decembrie 2010-iunie 2011, în cantitate de 80.000 litri fără autorizaţie. Prejudiciul stabilit în acest caz a fost de peste 80.000 lei.

Persoana respectivă se aproviziona cu Dilusol din alt judeţ. În aceeaşi perioadă, o altă persoană fizică a comercializat produse tip Dilusol în cantitate de 1750 litri fără autorizaţie, cu un prejudiciu stabilit la 560 lei. A treia persoană fizică a achiziţionat produse de tip Dilusol 91%, din care a fabricat şi comercializat cantitatea de 9820 litri băuturi alcoolice de 21%. Prejudiciul stabilit în acest caz a fost de 88.120 lei„, a declarat Corneliu Mihai, şeful Gărzii Financiare Botoşani.

A patra sesizare penală este îndreptată împotriva unui agent economic cu obiect de activitate transporturi de mărfuri, întrucât nu a declarat venituri în sumă de 1.209 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *