Procesul privind împărţirea banilor către primării se va judeca mai repede

prefectul Cristian Roman
prefectul Cristian Roman

Procesul intentat de Instituţia Prefectului Consililul Judeţean privind anularea hotărârii privind repartizarea banilor din TVA şi impozit pe venit către unităţile teritorial-administrative se va judeca mai repede. Deşi a fost stabilit ca primul termen al procesului să se desfăşoare în luna iulie, procesul se va judeca în luna aprilie. Şi asta în urma demersurilor făcute de prefectul Cristian Roman la Tribunalul Botoşani.

„În urma unei solicitări făcute mai demult către preşedintele Tribunalului Botoşani, termenul de judecată al procesului cu Consiliul Judetean pentru buget este de 11 aprilie. Este o procedură legală şi ea a fost aprobată de comitetul de judecători şi preşedintele Tribunalului. Aşadar, ne vom judeca mai devreme. Am făcut acest demers, pentru că cred că aceşti bani trebuie să ajungă acolo unde le este locul , în slujba şi beneficiul cetăţenilor şi nu în buzunarele unor politicieni care au nevoie de aceşti bănuţi în campanie„, a spus prefectul Cristian Roman.

Acesta a adăugat că nu este dispus să cedeze sub nicio formă, pentru că hotărârea de Consiliu Judeţean privind repartizarea fondurilor către primării este nelegală. Prefectul a mai spus că cetăţenii judeţului se vor bucura cel mai sigur de cele 9,3 milioane lei alocate unităţilor administrativ teritoriale în cea de-a adoua parte a anului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *