Alcool în valoare de 200.000 de lei, confiscat de stat

depozit bauturi alcooliceInspectorii vamali din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Botoşani au descoperit, miercuri, că o societate comercială din Botoşani a produs 14.600 litri băutură spirtoasă utilizând materie primă neconformă legislaţiei în vigoare. Autoritatea vamală a reţinut în vederea confiscării întreaga cantitate de băutură şi a sancţionat societatea cu amendă în valoare de 50.000lei..

În urma unor verificări la un antrepozit fiscal al unei societăţi comerciale cu sediul în municipiul Botoşani, inspectorii vamali din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Botoşani au identificat faptul că materia primă utilizată în procesul de producţie al băuturilor alcoolice era neconformă cu legislaţia în vigoare.

Procedându-se la inventarierea produselor accizabile, s-a constatat că alcoolul etilic rafinat, depozitat într-un rezervor avea concentraţia de 94,71%, în volum.

În urma verificării raportului de producţie a rezultat că societatea a produs cantitatea de 14.600 litri amestec băutură spirtoasă, folosind ca materie primă alcool etilic rafinat cu concentratia alcoolică sub 96% în volum, fiind încălcate, astfel, prevederile Codului fiscal.

Întreaga cantitate de 14.600 litri de alcool – a cărei valoare de piaţă se ridică la peste 200.000 lei – a fost confiscată, iar agentul economic a fost sancţionat cu amendă de 50.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *