Dumitru Balan de la Microbuzul pune mâna pe 500.000 de lei din banii publici

maxi taxiAproape 500.000 lei ar trebui direcţionaţi de Primăria Botoşani pentru subvenţia la maxi-taxi. Cel puţin asta susţine viceprimarul Florin Ghiorghiţă, care a declarat că suma respectivă a rezultat dintr-o primă estimare făcută de Microbuzul, a costurilor privind gratuităţile acordate pensionarilor şi elevilor pe maxi taxi timp de un an, pe toate traseele. Într-o primă etapă, vor fi subvenţionate doar biletele elevilor şi pensionarilor din zona Tulbureni, Cişmea şi eventual Tudor Vladimirescu şi ANL Bucovina. 

Va trebui să-şi facă o medie. Acum nu  ştiu cât se subvenţionează din preţul abonamentului, dar am înţeles că societăţii îi iese undeva pe la peste 4 miliarde lei anual toată partea de subvenţii, adică aproape 5 miliarde lei vechi. Atât ar ieşi şi într-adevăr aceasta a şi fost înţelegerea noastră. Solicitările sunt mult mai mari, în condiţiile în care spune că el deserveşte cinci trasee şi tot oraşul, în timp ce tramvaiul deserveşte doar două trasee„, a precizat Ghiorghiţă.

Pentru Eltrans, municipalitatea acordă anual o subvenţie de 2,3 milioane lei.

3 thoughts on “Dumitru Balan de la Microbuzul pune mâna pe 500.000 de lei din banii publici

  1. Cele mai infecte mijloace de transport în comun din ţară, cele mai mari preţuri posibile – pentru cele mai scurte trasee din ţară.
    Nu vă sfătuiesc să călătoriţi cu aşa zisele microbuze MAXI-TAXI. S-ar putea să vă vină rău (greaţă mai pe româneşte).
    Oriunde veţi merge, nesimţire, golăneală şi hoţie ca la Botoşani nu cred că veţi găsi.
    Chiar nu vede nimeni ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *