Păgubiţi de împrumuturi cu capcane

Zeci de persoane reclama ca au fost pugubite cu sume consistente dupa ce contractele de credit nu au fost respectate.

Zeci de persoane care au facut imprumuturi la Cooperativa de Credit „Rascoala” incearca sa-si recupereze banii depusi ca parti sociale. Mai multi cetateni din Saveni au ajuns sa umble disperati dupa sume cuprinse intre cateva sute si cateva mii de lei, pe care le-au platit in cadrul contractului de credit. Mai exact, oamenii au contractat credite cu ani in urma, iar contract se prevedea constituirea unui fond special care se retinea direct din imprumut la acordarea lui si intelegerea era ca institutia financiara nebancara sa restituie fondul la doi ani de la achitarea imprumutului. In multe cazuri nu s-a intamplat acest lucru. Doina Cojocaru din Saveni sustine ca are de recuperat 1.500 de lei de pe urma unui astfel de credit si ca este purtata pe drumuri si la trei ani de la finalizarea platilor catre Cooperativa de Credit Rascoala. „Sunt peste 100 de oameni in Saveni care sunt in aceeasi situatie ca mine. Eu am fost corecta, am platit, am respectat contractul si acum sunt pusa pe drumuri”, a mentionat Doina Cojocaru.

Reprezentantii institutiei financiare sustin ca fondul special este detinut de Creditcoop Botosani, institutie care a preluat toata baza de date de la Unirea Stefanesti, o institutie nebancara ajunsa in insolventa. „Fondul reprezinta parti sociale platite de oameni ca sa fie membri cooperatori ai institutiei. Conturile erau la Unirea Stefanesti, membra a grupului de institutii financiare, iar din 2009 dupa declararea insolventei au fost preluate de Creditcoop Botosani”, a declarat casiera Cooperativei de Credit Rascoala din Saveni.

Contactati, reprezentantii Creditcoop Botosani nu au oferit detalii despre aceste aspecte, precizand doar ca asteapta la discutii clientii aflati in aceasta situatie. „Sa vina cativa dintre cei 100 de clienti nemultumiti la noi si sa vedem cum putem rezolva problema”, a spus un reprezentant al institutiei financiare.

Sursa: Monitorul de Botosani

One thought on “Păgubiţi de împrumuturi cu capcane

  1. atentie cu aceste banci cooperatiste : rascoala botosani, dorohoi jijia, sporul sulita si altele. sint cancerul sistemului bancar unde se intimpla cele mai mari jecmaneli la buzunarul clientilor lor ; comisioane mari, penalitati calculate dupa adierea vintului etc, dar la care bnr nu ia nici o masura.(nu le cunoaste, sau incompetenta celor din bnr nu doreste sa le cunoasca).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *