Medici obligaţi să restituie contravaloarea reţetelor cu compensări nejustificate, eliberate unor pensionari

medic reteteReţete imputate unor medici botoşăneni, în urma unui control al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate. Corpul de control al instituţiei de asigurări de sănătate a efectuat, în luna februarie, un control pe eliberarea reţetelor compensate la pensionarii cu pensii mai mici de 700 de lei şi a constatat că unii medici au dat reţete compensate 90% şi unor pensionari cu pensii mai mari.

 „Este un program naţional prin care pensionarii cu pensii până în 700 lei beneficiază de compensare de 90% pentru medicamente 50% compensate. Am găsit câteva cazuri în care s-au eliberat reţete compensate la pensionari cu pensii mai mari de 700 lei. Nu au fost foarte multe, doar câteva cazuri. Unele au fost din greşeala medicilor prescriptori, altele din declaraţii eronate ale pensionarilor„, a spus Rodica Huţuleac, preşedintele CAS Botoşani.

Reprezentanţii CAS au recuperat prejudiciul imputând medicilor reţetele date eronat. 15 medici au fost prinşi pe picior greşi şi au fost puşi la plată. Sumele imputate pe medic sunt  între 100 şi 200 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *