Program after school pentru copiii de la clasele pregătitoare. Directorii de şcoli promit că vor asigura permanenţă cu cadre didactice până în ora 16,00

gradinitaDouă unităţi de învăţământ vor face clase pregătitoare cu program step by step. Este vorba de Liceul Teoretic Nicolae Iorga şi Şcoala nr.7 Dorohoi. De asemenea, o parte din directorii unităţilor de învăţământ, unde au fost înfiinţate clase pregătitoare, au promis că vor încerca să asigure permanenţă cu cadre didactice până la ora 16,00, adică după program, pentru a veni în sprijinul părinţilor care nu au cu cine să-şi lase copiii.

Două unităţi de învăţământ au optat pentru înfiinţarea de clase pregătitoare cu program step by step. Există, de asemenea, promisiuni din partea multor unităţi de învăţământ, cel puţin din mediul urban, de a asigura o permanenţă şi după amiază, respectiv până în ora 16,00, cu cadre didactice pentru copii, gen program after school. Copii vor fi supravegheaţi până ce vin părinţii să-i ia„, a precizat Daniel Botezatu, inspector general adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Reprezentanţii IŞJ spun că în prima zi, numărul părinţilor care şi-au înscris copiii la clase pregătitoare a fost nesemnificativ, însă se aşteaptă ca numărul să crească pe ultima sută de metri.

Daniel Botezatu consideră că subiectul privind clasele pregătitoare a fost politizat excesiv şi nejustificat.

Sistemul va funcţiona în condiţii destul de bune. Poate va fi mai greu în primul an, dar ce nu este greu la început. Sperăm ca lucrurile să se regleze pe parcurs, astfel încât prohodul pe care îl cântă unii sau alţii acestei clase pregătitoare să nu se adeverească„, a adăugat Botezatu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *