Aproape 300 de aspiranţi la funcţii de conducere în învăţământ

Daniel Botezatu, inspector general adjunct al ISJ
Daniel Botezatu, inspector general adjunct al ISJ

Un număr de 293 de cadre didactice, care asipra la funcţii în învăţământ, vor să facă parte din Corpul naţional de experţi în educaţie. Acestea s-au înscris on-line în această competiţie şi urmează să intre în concursul de evaluare a dosarelor. Dată limită de înscriere a fost 5 martie.

Inspectoratul Şcolar Judeţean urmează să afişeze lista cu cei care s-au înscris pentru a dobândi statutul de experţi în educaţie, iar între 7 şi 12 martie vor fi depuse dosarele pentru evaluare la IŞJ.

Dosarele inspectorilor şcolar vor fi evaluate de Ministerul Educaţiei, iar dosarele celorlalţi de către o comisie de la nivel judeţean. Preşedinte va fi inspectorul general adjunct Horia Negrescu şi câte doi inspectori la fiecare 250 dosare depuse. Din comisie va mai face parte consilierul juridic al instituţiei şi un inspector şcolar de la reţea şcolară„, a spus Daniel Botezatu, inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Numărul profesorilor care s-au înscris îl depăşeşte pe cel al actualilor directori şi inspectori şcolari.

În judeţul Botoşani sunt 137 de unităţi de învăţământ, cu 137 de directori cărora li se adaugă vreo 40 de directori adjuncţi şi 30 de inspectori şcolari, în timp ce numărul înscrişilor este de 293 persoane.

Condiţia pentru a accede în corpul experţilor este de a obţine minim 70 de puncte, dintr-un total de 100. Profesorii care nu vor reuşi să intre în corpul experţilor în urma evaluării, nu vor putea participa la concursuri pentru ocuparea unor funcţii în învăţământ.

2 thoughts on “Aproape 300 de aspiranţi la funcţii de conducere în învăţământ

  1. ONOFREI(LAURIAN)CARE ARE CALIFICATIVUL BINE PE ANUL TRECUT…VREA FUNCTIE MAI MARE DE DIR ADJ(FUNCTIE PRINSA CU MULT CHIN…)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *