Învăţătorii şi educatorii în restrângere de activitate vor preda la clasele pregătitoare

Maria Tiprigan, liderul SIP Botosani 1
Maria Tiprigan, liderul SIP Botosani

O parte din cadrele didactice aflate în restrângere de activitate vor avea posturi, iar altele vor trebui să accepte alte catedre. Cel puţin asta susţin reprezentanţii sindicatelor locale din învăţământ. Maria Ţiprigan, liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar, a declarat că cei mai avantajaţi dintre cei cu restrângeri de activitate vor fi învăţătorii şi educatorii, care vor primi catedre la clasele pregătitoare.

Sunt mulţi colegi de la Liceul Textil şi de la Grup Şcolar „Elie Radu” care nu-şi găsesc catedre în specializarea respectivă. Pentru cei care au dublă specializare, educatoare învăţători vor trece la restrângeri şi se vor apropia de localitatea de domiciliu pe această clasă pregătitoare. Sperăm să rezolvăm pe parcurs şi pe cei care vor rămâne cu restrângere nerezolvată, dacă nu vor fi posturi, în sensul de a accepta anul viitor alte catedre. Nu ştiu dacă vor funcţiona ca şi calificaţi şi vor pierde la salariu„, a spus Ţiprigan.

 La nivelul judeţului, sunt aproximativ 90 de cadre didactice care vor rămâne fără posturi în anul şcolar viitor, din cauza scăderii populaţiei şcolare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *