Maşină urmărită de poliţişti un kilometru, după ce şoferul a refuzat să oprească pentru control

politie rutieraPoliţiştii rutieri au urmărit un kilometru o maşină care a refuzat să oprească la semnal pentru control. În noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 01.30, a fost depistat în trafic, pe raza localităţii Brehuiești, comuna Vlădeni, un  autoturism al cărui conducător auto a refuzat să oprească la semnalul efectuat de către un echipaj de poliţie din cadrul Secţiei Poliţie Rurală Corni.

Întrucât conducătorul autoturismului nu a respectat obligația de oprire şi a mărit viteza de deplasare, s-a procedat la urmărirea acestuia pe o distanță de aproximativ 1 km, pe raza localităţii Brehuiești, până în momentul în care conducătorul auto a pătruns în curtea unei locuințe, pe o poartă de acces ce se afla deschisă.

După oprirea autoturismului,  de la volanul acestuia s-a dat jos un bărbat, care, îndreptându-se către poliţişti, a adoptat un comportament violent, atât fizic cât și verbal la adresa acestora.

Bărbatul a refuzat să-şi decline identitatea. De asemenea, întrucât emana halenă alcoolică, poliţiştii i-au solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest, procedură pe care a refuzat-o, împrejurări în care a fost condus la Spitalul Județean Botoșani, unde i-au fost prelevate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

După stabilirea identităţii bărbatului, în persoana lui Vasilică Iulian C. de 34 ani, din satul Brehuiești, comuna Vlădeni, judetul Botoșani, acesta a acceptat şi testarea cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentraţie de  0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor  de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibație alcoolică peste limita legală și sfidarea organelor judiciare, urmând a fi propusă soluție procedurală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *