Clasa pregătitoare, contestată şi de partidele politice

Mihaela Hunca PSD
Mihaela Hunca PSD

Social-democraţii botoşăneni, dar şi reprezentanţii PRM Botoşani, au criticat măsura de introducere a clasei pregătitoare din toamna acestui an. Mihaela Huncă, reprezentantul Compartimentului învăţământ PSD Botoşani, a declarat că numărul părinţilor nemulţumiţi de clasa zero este foarte mare, chiar dacă la Inspectoratul Şcolar Judeţean nu au fost depuse decât câteva sesizări. Aceasta a precizat că aceast proiect a creat un adevărat stres în rândul părinţilor, dar şi al copiilor lor.

„M-am întâlnit cu zeci de părinţi care s-au plâns că nu sunt de acord cu implementarea acestei clase. Şcolile nu sunt pregătite să preia aceste clase, nu există încă programele şcolare, cadrele didactice nu au fost formate şi, nu în ultimul rând, părinţilor li s-a luat dreptul de a-şi alege şcoala unde va învăţa copilul„, a spus Huncă.

Şi PRM-işii botoşăneni au criticat această măsură. Consilierul judeţean Dumitru Codreanu a precizat că această problemă a fost ridicată şi în cadrul şedinţelor ATOP , pe care le-a avut la ţară.

Este o problemă extraordinară, mai ales în condiţiile de la ţară. Am avut ultima şedinţă la Vlădeni, iar primarul de acolo, cu directorul şcolii, profesorii şi preoţii şi-au exprimat dorinţa ca aceste clase zero să rămână în grădiniţe. Au toate condiţiile acolo„, a spus Dumitru Codreanu.

4 thoughts on “Clasa pregătitoare, contestată şi de partidele politice

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Cine a mai adus-o si pe asta in politica noastra? S-au stai ca am uitat, in PSD , pilele fac totul.

  2. Da, doamna Hunca, contestam si noi nu clasa care tot trebuia constituită, poate la gradinita la grupa pregatitoare, nu la scoala. Dar cum ramane cu obligativitatea ca cei de la clasa pregatitoare sa se adune la scoala de centru?
    Cum putem noi, mamele, sa trecem pe langa scoala din sat si sa-i ducem la ora 7 la microbuzul scolar, un copil de 6 ani si apoi sa se intoarcă la ora 13, calcat in picioare de cei din clasele V-VIII. Suntem ocupate cu campul maine-poimaine. Cine ii mai duce si cine ii asteapta, ca la noi nu e ca in tarile accidentale sa-l ia si sa-l lase la poarta.Apoi cum sa mearga unul de 6 ani la Wc cu cel de clasa a VIII-a care stim foarte bine ce probleme fac acum cand sunt in perioada aceasta de transformari hormonale, cand sunt fete de clasa a VII-a sau a VIII-a gravide in scoala, cand fetele incep acea perioada normala din viata oricarei femei. Astia nu gandesc si cand gandesc o fac cu substantivul.

  3. Acesti oameni cristica toate legile date de cei de la guvern. De ce? Pentru a instiga lumea la revolutie sa ajunga ei cat mai repede la putere.

  4. Daca treburile ar merge bine nu ne-ar durea capul de capii tarii. Toti suntem presedinti, ministri, directori la casele noastre. Nu vine nimeni sa ne dadaceasca acasa. Doar parintii ne mai fac cate un repros. Domnule Mitica, sau cum ti se spune, cand scolile se inchid, copiii merg zeci de km zilnic pe jos la scoli, cand nu mai sunt fabrici si uzine, cand pamantul sta parloaga, cand nu avem bani in buzunare, ne intrebam: Oare pentru toate suntem numai noi vinovati? Nu am vazut o fabrica subventionata de stat sa angajeze 50 de oameni. Peste tot numai reduceri si inchideri. Unde ne indreptam? Nu vrem locul nimanui! Vrem locurile noastre de munca, locurile noastre din scoli, din spitale. Asta vrea poporul roman. Nu doresc toti postul de presedinte al tarii, de ministri. Da-le oamenilor de ce au nevoie, sa nu aiba grija zilei de maine si nu-i mai intereseaza politica, nu vezi unul in strada. Oamenii nu au ce face, nu au ocupatie. Cati tineri nu au unde lucra? Cati lucreaza la negru? Cati stau pe 500 de lei la privat? Astia sunt bani cu care se poate trai? Asa vad eu problema.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *