Deputatul Buhăianu a cerut sprijin de la Ministerul Administraţiei pentru stingerea datoriilor pe care le au şcolile către constructori

Deputatul Catalin Buhaianu
Deputatul Catalin Buhaianu

Problema datoriilor pe care şcolile din judeţ le au către constructori, pusă pe tapet ministrului Administraţiei şi Internelor de către deputatul Cătălin Buhăianu. Acesta a declarat că la întâlnirea avută, vineri, cu Gabriel Berca, a ridicat mai multe probleme ale judeţului, una fiind cea a datoriilor rămase neachitate de şcoli contructorilor. Buhăianu susţine că la nivelul judeţului Botoşani valoarea restanţelor se ridică la 2000 miliarde lei.

Am solicitat un punct de vedere oficial al MAI pe speţa datoriilor pe care şcolile le au la constructori, datorii acumulate din contractele încheiate în 2007 şi 2008, care astăzi s-au transformat parte din ele în hotărâri judecătoreşti şi imposibilitatea plăţii integrale a acestor sume, tocmai datorită faptului că se ridică la o valoare destul de mare. Am avut disvuţii concrete şi nu vorbe goale şi cred că aceste lucruri trebuie spuse pe considerentul că ne interesează cu ce probleme se confruntă judeţul, agenţii economici şi nu în ultimul rând administraţiile publice locale„, a precizat Buhăianu.

Potrivit acestuia, Ministerul Administraţiei urmează să facă o centralizare a sumelor datorate de către autorităţi şi unde există hotărâri judecătoreşti acestea se vor da cu prioritate. În etapa a doua, vor fi direcţionaţi bani către lucrări executate, facturate şi neachitate, dar care nu au anexată şi o hotărâre judecătorească.

2 thoughts on “Deputatul Buhăianu a cerut sprijin de la Ministerul Administraţiei pentru stingerea datoriilor pe care le au şcolile către constructori

  1. mai cere si pentru doamna ADA poate iti da ceva ca de o bucata de vreme s-au atricat relatiile. Doaman trece curand la UNPR, da, ce nu stiati? Sunteti niste hoti, stiati, dar incercati sa va faceti o majoritate in judet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *