Ministrul Administraţiei şi Internelor consideră că Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a fost lăsată fără bani din vina consilierilor

Ministrul MAI, Gabriel Berca
Ministrul MAI, Gabriel Berca

Consilierii judeţeni se fac responsabili de situaţia creată la Botoşani, la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri, care a fost lăsată fără buget, Cel puţin aceasta a fost poziţia expimată,vineri, de ministrul Administraţiei, Gabriel Berca, care a declarat că nu a ştiut că bugetul alocat pentru drumurile judeţene este infim. El spun că alocările bugetare în Consiliul Judeţean Botoşani sunt rezultatul unei majorităţi politice.

Să şi-o asume acea majoritate politică, să-şi asume acest lucru. Avem drepturi, dar avem şi obligaţii. Avem de îndeplinit nişte sarcini în plan judeţean, dar un Consiliu Judeţean trebuie ca bugetul pe care îl gestionează să poată să răspundă acestor nevoi şi, într-adevăr, prin echilibrările de la nivel central, să putem face ceva. Dacă bugetul alocat a fost mic, înseamnă că toate problemele drumurilor judeţene din acest judeţ sunt rezolvate, că sunt ca în palmă şi că nu sunt probleme. Aici este răspunderea şi a consilierilor, a celor care ridică mâna sau nu, pentru că de multe ori interesul politic este pus înainte. Aceasta este marea greşeală care se face„, a afirmat Gabriel Berca.

Acesta a precizat pe de altă parte că fiecare autoritate locală ar trebui prin lege să aibă un fond de rezervă pentru astfel de situaţii de urgenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *