Peste 50 de copii si tineri s-au prezentat la preselectiile Festivalului Mărțișor

51 de tineri s-au prezentat joi seara la preselecția Festivalului Martisor Dorohoian. Dintre acestia, juriul a ales 36 care vor intra in concursul care se va desfasura, vineri si sambata, la Sala Teatrului din Dorohoi.

O noua rundă de preselecții s-a desfasurat si vineri dimineata pentru copiii si tinerii care nu au ajuns la Botosani joi seara, insa numarul acestora va creste cu cel mult 10 dupa toate probabilitatile. Copiii prezenti la preselectii, joi, au venit din Botosani, Dorohoi, Iasi, Constanta, Gura Humorului, Bacau, s.a.

Cei mai multi concurenti s-au prezentat la categoria de varsta 12-15 ani, respectiv 15. La categoriile 6-9 ani si respectiv 9-12 ani, s-au prezentat, la fiecare, cate 13 concurenti. La ultima categorie, adica 15-30 ani, s-au inscris pentru preselectii 10 tineri. La categoria mare s-a prezentat si tînărul Andrei Ciobanu din Bacău calificat in trupa lui Marius Moga la emisiunea Vocea României. Tînărul a trecut de preselecțiile concursului. El a obținut în 2010 premiul Margareta Pâslaru la Festivalul Mamaia.

Festivalul incepe vineri la Dorohoi, la ora 17.00, cu concursul de interpretare. Dupa concurs vor intra in recital artistii basarabeni pentru o seara speciala pusă la cale de organizatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *