O nouă încercare de trecere a lacului cu nuferi de la Ipoteşti în domeniul public al judeţului

lacul cu nuferiConsiliul Judeţean Botoşani încearcă să recupereze Lacul cu nuferi de la Ipoteşti prin măsura expropierii. Preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac, a declarat că această procedură va fi mai greoaie, însă reuşita va fi sigură. Această este a treia procedură la care au apelat reprezentanţii Consiliului Judeţean pentru recuperarea lacului, după ce alte două proceduri au eşuat.

Au fost trei posibilităţi: înţelegerea amiabilă, înţelegerea doar pe modalitatea de achiziţie cu preţul stabilit în justiţie şi măsura expropierii pentru cauză de utilitate publică. Prima a eşuat din cauza faptului că acei consilieri judeţeni care au fost mandataţi să facă parte din comisia de negociere n-au înţeles ce au de făcut şi au ucis această iniţiativă din faşă. Proprietarul îşi dăduse acceptul cu privire la transferul către Consiliul Judeţean, dar nu era de acord cu preţul şi pe o procedură specială am introdus o cerere în justiţie. În justiţie, proprietarul a venit şi a spus că s-a răzgândit, aşa încât am rămas cu a treia variantă şi singura posibilă, de a declanşa o procedură de expropiere pentru cauză de utilitate publică„, a spus Mihai Ţâbuleac.

El a precizat că această ultimă procedură necesită un interval de timp mai mare, însă este o procedură care la final va rezolva problema, iar obiectivul va trece în domeniul public al judeţului Botoşani, contra unei despăgubiri ce va fi stabilită tot prin instanţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *