Ţâbuleac cere consilierilor şi liderilor PSD şi PNL rediscutarea bugetului împărţit primăriilor

Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean
Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean

Preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac, a făcut, joi, un nou apel către consilierii judeţeni ai USL şi liderii PSD şi PNL, în vederea deblocării hotărârii privind sumele prevăzute în Legea bugetului de stat pentru drumuri judeţene şi comunale şi pentru susţinerea proiectelor de dezvoltare locală.

Ţâbuleac a spus că judeţul Botoşani se află într-un pericol real de a nu putea să utilizeze sume însemnate care au fot prevăzute prin Legea bugetului de stat, din cauza deciziei consilierilor judeţeni ai USL.

Se ştie că în Consiliul Judeţean, zece consilieri judeţeni ai PSD şi zece consilieri judeţeni PNL au venit cu un amendament şi au direcţionat aceste fonduri posibile, virtuale deocamdată, către primării, unde primarii sunt de-o culoare politică asemănătoare cu a dumnealor lăsând Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri fără niciun ban, lăsând Primăria municipiului Botoşani fără fonduri care sunt necesare pentru susţinerea proiectelor majore pe care le are în derulare. Această atitudine, care nu are nicio explicaţie logică, ţine de ignoranţă, de lipsă de simţ a măsurii şi de lăcomie„, a spus Ţâbuleac.

Instituţia Prefectului a atacat în contencios administrativ hotărârea de Consiliu Judeţean privind repartizarea sumelor repartizate către primării, iar primul termen de judecată este în luna iulie. Suma blocată se ridică 274 miliarde lei vechi.

Cine îşi asumă răspunderea să deposedeze judeţul Botoşani de aceşti bani. Suntem noi în momentul acesta în măsură să ne permitem luxul de a arunca aceşti bani? O soluţie există. Fac apel la liderii celor două partide, PSD şi PNL şi la consilierii judeţeni de la USL să rediscutăm această chestiune şi să emitem împreună un proiect care să asigure o repartizare justă de natură să nu mai fie contestabilă„, a mai spus Ţâbuleac.

2 thoughts on “Ţâbuleac cere consilierilor şi liderilor PSD şi PNL rediscutarea bugetului împărţit primăriilor

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Degeaba apelati la idiotii din USL. Nu se gandesc decat la ei, la propriile interese. Mi-e sincer rusine cu asa botosaneni.

  2. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Daca s-ar gandi si la cei din jurul lor, ar fi ceva, dar nu ii intereseaza decat propriile interese. Halal „politicieni”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *