Inspectori şcolari francezi în schimb de experienţă la Botoşani

inspectori scolari din FrantaOpt inspectori şcolari din Franţa se vor afla, între 27 februarie şi 10 martie, la Botoşani, într-un schimb de experienţă. Activitatea face parte dintr-un proiect ce se derulează între Inspectoratul Şcolar Botoşani, în colaborare cu Academie de Nancy Metz din Franţa, intitulat: „Inspecţia şcolară în Europa-unitate şi diversitate pentru un învăţământ de calitate”.

În această perioadă vor fi efectuate vizite în unităţile şcolare din Botoşani, întâlniri cu cadre didactice, elevi, părinţi, asistenţe la ore, discuţii legate pe tematica proiectului, precum şi alte activităţi specifice.

În cele două săptămâni, se vor prezenta sistemele educaţionale din România şi din Franţa, specificul inspecţiei şcolare, specificul sistemului din judeţul Botoşani, studiul programelor şcolare.

Aceşti inspectori au venit pentru două săptămâni în judeţul nostru. Vom face vizite în cadrul instituţiilor de învăţământ, de la clasele primare până la liceu, vom asista la lecţii, vom discuta cu colegi profesori, părinţi elevi„, a declarat Rodica Mighiu, inspector pentru proiecte educaţionale în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

La final, pe lângă atestatul de participare, inspectorii şcolari din Franţa vor primi Documentul de mobilitate Europass.

În 2010, zece inspectori şcolari de la Inspectoratul Şcolar Judeţean au participat în Franţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *