Directori de şcoli ameninţaţi cu diminuarea calificativelor pentru desfiinţarea unor posturi din unitate

Daniel Botezatu, inspector general adjunct al ISJ
Daniel Botezatu, inspector general adjunct al ISJ

Directorii a patru unităţi de învăţământ din judeţ se vor alege cu calificativele diminuate în acest an, din cauză că au trimis nejustificat în restrângere de activitate cadre didactice. Este vorba de directorii şcolilor Hudeşti, Hlipiceni, Mihai Eminescu- Ipoteşti, Seminarul Teologic Dorohoi, care au desfiinţat catedre, deşi nu se impunea. Luni, în urma sesizării cadrelor didactice, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean s-a întrunit cu liderii de sindicat pentru a corecta erorile apărute la restrângerile de activitate pe anul şcolar viitor.

După afişarea listei nominale a cadrelor didactice care intră în restrângere de activitate, s-au constatat, în urma sesizărilor cadrelor didactice sau a directortilor de şcoli, anumite inadvertenţe. Mai concret, la Hudeşti în lista dată de directorul şcolii către noi apar trei persoane care au retrângeri de activitate, ceea ce este o greşeală a lor, iar acestea au fost rezolvate la nivelul şcolii. Şi la Hlipiceni a fost un caz. La Dorohoi, la Seminarul Teologic, în primă fază s-a dat retrângere de activitate la un cadru didactic care este în pensionare revizuibilă. S-a făcut evaluarea cadrelor didactice şi a intrat o altă persoană în restrângere. La Mihai Eminescu- Ipoteşti, directorul a făcut proiectul planului de încadrare greşit şi s-a corectat„, a spus Daniel Cojocariu, inspector resurse umane în cadrul IŞJ.

Cinci dintre dascălii care figurau pe lista restrângerilor de activitate nu se mai regăsesc pe aceasta şi îşi vor continua şi anul viitor activitatea pe acelaşi post. Urmare a acestei situaţii, reprezentanţii IŞJ au cerut notă explicativă directorilor de şcoli. Ei spun că aceşti directori riscă diminuarea calificativelor pe acest an.

Sunt nişte erori ale directorilor unităţilor de învăţământ în ceea ce priveşte restrângerile de activitate. S-a reuşit corectarea acestora. Aceşti directori vor primi calificativele diminuate. Când ei vor veni cu 94-95 de puncte, le vom scădea corespunzător calificativul „, a declarat Daniel Botezatu, inspector general adjunct al IŞJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *