Animal prins după ce a sfârtecat zeci de oi

stana de oi iarnaDupă mai multe săptămâni de pândă localnicii din Dealu Mare au reuşit să prindă animalul care a ucis 30 de oi şi mai multe păsări. Iniţial oamenii au crezut că au de-a face cu lupi rătăciţi sau o haită de câini maidanezi. După ce a văzut urme pe lângă cuştile de iepuri, Mircea P. s-a aşezat la pândă mai multe nopţi în şir, prinzând un câine lup corcit cu un câine de luptă şi sălbăticit cel mai probabil.

Dorohoianul care a sunat la numărul de urgenţă solicitând ajutor imediat ce a reuşit să omoare animalul cu un topor a declarat că s-a luptat cu el minute bune. „Localnicul a solicitat intervenţia noastră întrucât nu a recunoscut specia de câine şi a crezut că are de-a face cu o fiară sălbatică. Nu avem de-a face cu un caz de natură penală, iar pentru a clarifica lucrurile am cerut ajutorul unui veterinar care a preluat cadavrul animalului”, a declarat comisarul şef Marcel Prichici, şeful Poliţiei Dorohoi.

Iulian Prepeliţă, medicul veterinar chemat a spus că patrupedul, care putea fi confundat cu un lup, era un câine corcit cu un pitbull.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *